Clanak

Svjetski dan misija 2021.

Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj

Svjetski dan misija obilježava se ove godine 24. listopada pod geslom: „Ne možemo ne govoriti što vidjesmo i čusmo“ (Dj 4,20) preuzetim iz Papine poruke upućene nam povodom toga dana, a kojim nas poziva na oduševljeno svjedočenje susreta sa živim Bogom, koji dotiče i obnavlja živote. Bit kršćanskog života jest u naviještanju i svjedočenju svih silnih djela koja nam Bog čini, kako onima koji su nam najbliži, tako i onima u udaljenim dijelovima svijeta do kojih još nije doprla radosna vijest.
Da bismo u našim župnim zajednicama, među vjernicima, budili svjedočki i misionarski duh, i ove godine u zajedništvu s Nacionalnom upravom papinskih misijskih djela Bosne i Hercegovine, nastala je brošura koja obiluje poticajnim sadržajima. U liturgijskom dijelu su meditacije naših misionara na dnevna liturgijska čitanja u tjednu prije Misijske nedjelje, meditacija za sam Svjetski dan misija, pripadajuća molitva vjernika te predložak za euharistijsko klanjanje. Animacijski dio nudi jednu katehezu za niže i jednu za više razrede osnovne škole, kao i razmatranja slavnih otajstava Misijske krunice. Među materijalima su i A3 plakat te letak za Misijsku nedjelju.

Želimo da svima i ovaj Svjetski dan misija bude prigoda za svjedočanstvo Božje ljubavi prema svakom čovjeku, ali i za svjedočanstvo naše međusobne ljubavi, koja ne ostaje samo na riječima, već se pokazuje i uzajamnim pomaganjem i konkretnim djelima.

 

s. Ivana Margarin, FDC
Nacionalna ravnateljica PMD u Republici Hrvatskoj

 

 

 

IZDVAJAMO

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Skupa je mudrost koja se plaća iskustvom.

Roger Ascham

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.