Clanak

Taizé volonteri u Gornjogradskoj gimnaziji

Svake godine između Božića i Nove godine Taizé priprema »Europski susret« u jednom od većih gradova Europe. Ovogodišnji Europski susret mladih održat će se u Poljskoj, u gradu Wrocławu, od 28. prosinca 2019. do 1. siječnja 2020. Okupit će tisuće mladih na novu etapu Hodočašća povjerenja na Zemlji koje je pokrenuo brat Roger, utemeljitelj ekumenske zajednice Taizé.

Povodom tog događaja Gornjogradska gimnazija ugostila je 7. studenoga dvojicu volontera i animatora iz Poljske koji su došli pozvati sve učenike na ovaj susret u grad Wrocław. U ugodnoj atmosferi dočekali su ih znatiželji učenici koji su imali priliku upoznati se sa Zajednicom Taizé u Francuskoj i Taizé Europskim susretima. Imali su priliku iskusiti kako izgledaju male grupe za razgovor koje su dio programa susreta te podijeliti svoja iskustva na engleskom jeziku. Nakon susreta s učenicima razgledali su školu u vodstvu ravnatelja Radovana Librića koji im je pokazao i najstariju školsku prirodopisnu zbirku osnovanu 1852. godine. Radosni što smo mogli ugostiti volontere iz Poljske pozvali smo ih da nas opet posjete kada dođu u Zagreb.

Svi zainteresirani učenici koji bi željeli sudjelovati na Taizé Europskom susretu mladih mogu se o tome informirati na web-stranicama Ureda za mlade HBK te Povjerenstva za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

Sudjelovati na susretu u Wrocławu znači: zajedno moliti uz pjesmu i tišinu, pridružiti se tisućama mladih – produbljivati svoju vjeru i međusobno razumijevanje, iskusiti gostoljubivost obitelji u Wrocławu te dijeliti iskustva s drugima u jednostavnosti, susresti osobe koje žive Evanđelje usred današnjih izazova, pronaći novi polet za veću solidarnost u Europi.

Ivana Leko

 

IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Sveta obitelj u OŠ Marija Bistrica

Isus i Marija u „vitraju“ Učenici 4. razreda OŠ Marija Bistrica radili su likovnu… VIŠE

Božićna poruka nadbiskupa zagrebačkoga kardinala…

Draga braćo i sestre!1. Ovih božićnih dana otvarate vrata svojih domova da biste sa svojim župnicima… VIŠE

Kad oluja prohuja, opakoga nestane, a pravednik ima temelj vječni.

Mudre izreke 10,25

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.