Clanak

Umirovljenoj kolegici Luci Mihmić

ŽSV Samobor – Jastrebarsko

U prekrasno subotnje popodne, 10. srpnja 2021. godine, voditelj vjeroučitelja ŽSV-a regije Jastrebarsko – Samobor Josip Kunac s kolegama vjeroučiteljima Ivom Ikićem i Tamarom Golan, našao se u Bregani s vjeroučiteljicom Lucom Mihmić koja je završetkom 2020./21. šk. godine otišla u mirovinu. Susret se dogodio na inicijativu članova ŽSV-a s nakanom da vjeroučiteljici Luci zahvalimo na svemu dobrom što je učinila u svom vjeroučiteljskom radnom vijeku.

Luca je 30 godina u OŠ Milana Langa u Bregani sijala sjeme dobrote i ljubavi u srca onih najmanjih u školi (od 1. do 4. razreda), svjedočila im vjeru, unosila radost u razred, slušala njihove jadikovke, brisala suze i zamusane nosove. U svijetu u kojemu su roditelji prezaposleni, često je bila i jedini sijač vjere u srcima djece. Veliki je to posao i velika odgovornost na plećima. Velika je to ljubav i radost. A istakla se Luca i u školskim priredbama povodom Dana kruha, sv. Nikole, božićnim priredbama… Njen radni vijek je prožimala i istovremena zauzetost u Župi sv. Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom kroz župne kateheze, pripreme za prvu sv. pričest, čitanja na misama i sl.

Kao članica ŽSV-a, Luca je bila osoba koja je oko sebe širila vedrinu, jednostavnost i dobrotu. Svojim konstruktivnim primjedbama i iskustvenim govorom obogaćivala je naše susrete. Bilo nam je lijepo s našom Lucom i rado ćemo je se sjećati. U znak zahvalnosti i sjećanja na nas, Luci smo poklonili cvijeće i knjigu Sveta Hildegarda i hrana kao lijek. A našlo se tu i nešto sitnog za kavu, jer su mirovine, svi znamo, male.

Draga naša Luce, hvala ti na svemu. Hvala ti na nesebičnom davanju sebe onima najmanjima. Hvala ti što si ih nadahnjivala za dobro i vodila k Isusu! Hvala ti što si ih učila vjernosti Isusovoj zaručnici u vidu Katoličke Crkve! Hvala ti što si ih upućivala na sakramentalni susret s Isusom u vidu sv. pričesti i sv. ispovijedi u župnoj crkvi. Hvala ti na svoj vedrini kojom si obogaćivala i nas u Vijeću! Vjerujemo da si svime time u Isusovim očima i srcu izborila posebno mjesto.

Želimo ti da i u umirovljeničkim danima živiš za Isusa i nosiš Isusa onima koje susrećeš! Da budeš svjetionik vjere i dobrote, da budeš svoja i neponovljiva, naša Luca!

 

Članovi ŽSV-a regije Jastrebarsko-Samobor

U Bregani, 10. srpnja 2021. godine

 

IZDVAJAMO

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Gdje vlada ljubav, tamo prevladava sreća.

Don Bosco

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.