Clanak

Virtualni sastanak voditelja vijeća

Virtualni sastanak voditelja ŽSV vjeroučitelja s područja Zagrebačke nadbiskupije održan je u četvrtak, 7. svibnja s počekom u 14 sati u virtulanoj sobi u programu jitsi.org. Sastanku su (neki uz manje tehničke teškoće) nazočili svi voditelji vijeća, njih 16, na poziv i uz moderiranje prof. dr. sc. Blaženke s. Valentine Mandarić, te uz nazočnost više savjetnice za vjeronauk mr. sc. Gordane Bardužija, savjetnice Ivanke Petrović i tajnice Ureda za vjeronauk.

Sastanak je sazvan radi razmjene iskustava s obzirom na posljednja dva mjeseca u izmijenjenim uvjetima obrazovanja. Svaki je sudionik virtualnog sastanka dobio vrijeme za osvrt na rad svojega vijeća te iskustava s terena. Vjeroučitelji su se brzo snašli u novim uvjetima te najviše ističu lijepu suradnju s roditeljima. Među određenim teškoćama istaknute su posljedice potresa koje su pogodile neke zagrebačke škole, kao i domove nekih učenika. Poteškoća koju vjeroučitelji ističu je i raznovrsna digitalna komunikacijska opterećenost (mnogi programi i digitalni alati kojima se služe), kao i zasićenost 24satnim virtualnim poučavanjem. Motivacija učenika za rad sada je transparentnija te se ističe da je do izražaja došla kultura međusobnog komuniciranja.

Viša savjetnica Gordana Barudžija iznijela je ukratko situaciju i plan rada kako ga za sada vidi Ministarstvo i Agencija za odgoj i obrazovanje, dok se predstojnica Ureda za vjeronauk osvrnula za izmijenjene uvjete rada Ureda zbog posljedica potresa. Predstojnica je voditeljima vijeća i preko njih svim vjeroučiteljima iskazala podršku u radu i zahvalila za svekoliku suradnju u angažman. Sve će se aktivnosti dalje planirati s obzirom na upute koje redovito pratimo.

 

IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Sveta obitelj u OŠ Marija Bistrica

Isus i Marija u „vitraju“ Učenici 4. razreda OŠ Marija Bistrica radili su likovnu… VIŠE

Božićna poruka nadbiskupa zagrebačkoga kardinala…

Draga braćo i sestre!1. Ovih božićnih dana otvarate vrata svojih domova da biste sa svojim župnicima… VIŠE

Uvijek ćeš se radovati navečer ako korisno iskoristiš dan. 

Toma Kempenac

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.