Clanak

Vjeronaučna olimpijada u Krašiću

Na županijskom natjecanju iz vjeronauka 31. siječnja u Krašiću sudjelovalo je 76 učenika iz 19 osnovnih škola i 20 učenika iz pet srednjih škola Zagrebačke županije koje pripadaju Zagrebačkoj nadbiskupiji. Pobijedile su ekipe OŠ Antuna Augustinčića iz Zaprešića i Gimnazije iz Velike Gorice, koje će sudjelovati na međužupanijskom natjecanju u organizaciji Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk 27. veljače u Zagrebu.

Tema vjeronaučne olimpijade za osnovne i srednje škole ove školske godine je „Kršćani na putu dijaloga".  Za izvrsnu organizaciju susreta i prigodni program pohvaljeni su domaćini iz OŠ Kardinala Alojzija Stepinca i ravnateljica Helena Beketić, koja je pozdravila sudionike natjecanja. Nakon pismenog dijela testa učenici su zajedno sa svojim mentorima podsjetili župnu crkvu Presvetog Trojstva gdje im je dobrodošlicu izrazio župnik Ivan Vučak.

Nakon uvodnih riječi o samoj župi i sada hodočasničkom mjestu župnik Vučak pozvao je varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka da govori o danima zatočeništva bl. Alojzija Stepinca. Biskup Mrzljak je, naime, rodom iz te župe te je prisjećajući se godina Stepinčeva zatočeništva, između ostaloga, rekao: „Mi, djeca, rado smo mu ministrirali i bili vjerni prenositelji mnogih poruka jer se u nas tada najmanje sumnjalo". Na kraju susreta župnik je zajedno s biskupom Mrzljakom, djecom i mladima izmolio molitvu za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca.

Nakon zajedničkog fotografiranja kod kipa bl. Alojzija Stepinca ispred crkve Presvetog Trojstva osnovci i srednjoškolci posjetili su Stepinčevu spomen-sobu u župnom dvoru te se upisali u knjigu dojmova.                                                                                                                                

Ilija Nikolić

 

IZDVAJAMO

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Vjeroučitelji u Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije

Od svetkovine Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2016. do svetkovine Krista… VIŠE

Duhovne vježbe za vjeroučitelje na Krasnom Od 28.…

Dvadeset sedmero hodočasnika dolazi u Krasno. Penjemo se na goru zavojitom cestom. Dočekuju nas sunce… VIŠE

Sreće se doista možemo odreći, ali nade ne.

Theodor Storm

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.