Clanak

Vjeronaučna olimpijada u Krašiću

Na županijskom natjecanju iz vjeronauka 31. siječnja u Krašiću sudjelovalo je 76 učenika iz 19 osnovnih škola i 20 učenika iz pet srednjih škola Zagrebačke županije koje pripadaju Zagrebačkoj nadbiskupiji. Pobijedile su ekipe OŠ Antuna Augustinčića iz Zaprešića i Gimnazije iz Velike Gorice, koje će sudjelovati na međužupanijskom natjecanju u organizaciji Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk 27. veljače u Zagrebu.

Tema vjeronaučne olimpijade za osnovne i srednje škole ove školske godine je „Kršćani na putu dijaloga".  Za izvrsnu organizaciju susreta i prigodni program pohvaljeni su domaćini iz OŠ Kardinala Alojzija Stepinca i ravnateljica Helena Beketić, koja je pozdravila sudionike natjecanja. Nakon pismenog dijela testa učenici su zajedno sa svojim mentorima podsjetili župnu crkvu Presvetog Trojstva gdje im je dobrodošlicu izrazio župnik Ivan Vučak.

Nakon uvodnih riječi o samoj župi i sada hodočasničkom mjestu župnik Vučak pozvao je varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka da govori o danima zatočeništva bl. Alojzija Stepinca. Biskup Mrzljak je, naime, rodom iz te župe te je prisjećajući se godina Stepinčeva zatočeništva, između ostaloga, rekao: „Mi, djeca, rado smo mu ministrirali i bili vjerni prenositelji mnogih poruka jer se u nas tada najmanje sumnjalo". Na kraju susreta župnik je zajedno s biskupom Mrzljakom, djecom i mladima izmolio molitvu za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca.

Nakon zajedničkog fotografiranja kod kipa bl. Alojzija Stepinca ispred crkve Presvetog Trojstva osnovci i srednjoškolci posjetili su Stepinčevu spomen-sobu u župnom dvoru te se upisali u knjigu dojmova.                                                                                                                                

Ilija Nikolić

 

IZDVAJAMO

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Svaki je veliki uspjeh trijumf upornosti.

Sigmund Graff

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.