Clanak

Vjeronaučni olimpijci na zasluženom ljetovanju

Pobjednici nadbiskupijske razine natjecanja iz vjeronauka – vjeronaučne olimpijade bili su na nagradnom ljetovanju na Malom Lošinju, u Domu sv. Martina, što im je omogućila Zagrebačka nadbiskupija. Na ljetovanju su od 25. lipnja do 2. srpnja 2018. sa svojim mentorima bili učenici OŠ Dragutina Tadijanovića, OŠ Tina Ujevića, OŠ dr. Vinka Žganca, III. i V. gimnazija iz Zagreba te Gimnazija Velika Gorica. Zagrebačkoj nadbiskupiji pridružili su se i pobjednici (prva mjesta) iz Sisačke biskupije.

Unatoč vremenu koje nije bilo naklonjeno ljetovanju, veselja i dobrog raspoloženja nije nedostajalo: učenici su se zabavili kroz druženje, istraživanje otoka i traženje najboljih plaža, kroz šetnje, društvene igre i zajedničko rješavanje kvizova koje su pripremili vjeroučitelji, uz nedjeljnu misu na otvorenom koju je predslavio vlč. Ivan Lukić u koncelebraciji s voditeljem Doma sv. Martina i domaćinom ljetovanja vlč. Ivicom Budinšćakom, uz vesele doskočice domaćica Doma (teta Nade, Klare i Mirjane), a oni hrabri veselo su se kupali u prohladnom moru. Uz pjesmu su dočekali i kraj tjedna, uz toplije i sunčanije vrijeme, kad je ljetovanje okrunjeno izletom na pješčani otok Susak.

Tjedan je proletio prebrzo, uz nova prijateljstva i motivaciju da druge godine svi na natjecanju budemo još i bolji, uz želju da „osvojimo“ još jedno ljetovanje na Lošinju, kao i onaj radostan povratak u Zagreb kad u autobusu cijelim putem ori pjesma vjeroučenika i njihovih mentora.

 

IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Vjeroučitelji u Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije

Od svetkovine Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2016. do svetkovine Krista… VIŠE

Srdačna riječ ne stoji ništa, a ipak je lijep poklon.

Daphne du Maurier

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.