Vjeronaučni projekti

Novi broj časopisa Lađa 

Ljetni broj časopisa Lađa kojim se promiče religiozni odgoj i vrjednote kršćanske kulture donosi nam temu Vjeronaučni projekti.

O ljepoti hrane u rubrici Via pulchritudinis pisao je Ivan Dodlek, a svoje školske projekte u rubrici Metodičke upute/preporuke predstavili su vjeroučitelji Janja Škraba-Stanešić, Marica Celjak, Gordana Aralica, Mirela Rod-Slipčević, Jelena Bosiljevac, Marija Patrlj, Marica Balog, Tomislav Šegina, Valentina Katolik Krajačić, Anica Čehulić i Tatjana Njegovec. Oni su opisali projekte koji se odnose i na humanitarnu dimenziju nastave vjeronauka, kao i na hodočasničku, kulturnu, umjetničku, povijesnu i ekološku.

U intervjuu je Iva Maričić predstavila vjeroučiteljicu Dubravku Buničić i mnogobrojne projekte kojima promiče rad svoje creske škole, a osobito projekt Želiš li pomoći jednoj svetici da postane sveta? Tu su i redovita promišljanja u rubrikama Iz različitih motrišta, Čitaonica za velike i male, Aktualno i Ja ovako mislim, a u rubrici Radni listovi predloženi su načini za rad s učenicima nižih razreda osnovne (autorica Katarina Hajdek) i svojevrstan kviz za međusobno upoznavanje na početku srednje škole (autor Petar Smontara).


IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Sveta obitelj u OŠ Marija Bistrica

Isus i Marija u „vitraju“ Učenici 4. razreda OŠ Marija Bistrica radili su likovnu… VIŠE

Božićna poruka nadbiskupa zagrebačkoga kardinala…

Draga braćo i sestre!1. Ovih božićnih dana otvarate vrata svojih domova da biste sa svojim župnicima… VIŠE

Pobijeđen je samo onaj, koji klone duhom.

Franjo Saleški

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.