Vjeronauk u Šumi Striborovoj

OŠ Nikole Hribara, Velika Gorica

  

Projekt pod nazivom U školi čitamo mi, s ljubavlju Brlićku svi proveden je u Osnovnoj školi Nikole Hribara u Velikoj Gorici. Ideju za projekt dobila je učiteljica Vesna Stipić tijekom ljetnih praznika kada je razmišljala kako djelo s početka 20. stoljeća približiti današnjoj digitaliziranoj i informatički usmjerenoj generaciji, generaciji hiperpažnje. Ideju je podijelila s učiteljicom Jadrankom Jelisavac kojoj se jako svidjela te su zajednički osmisle razne aktivnosti koje su trebale biti provedene u projektu.

U projekt se uključila i vjeroučiteljica Marija Patrlj. Unatoč mitologiji na kojoj počivaju bajke hrvatskog Andersena, u njima itekako možemo naći misli i pouke koje nose u sebi kršćanske vrednote. U projektu su sudjelovali učenici 4. a, 4.d , 5.a i 8.d razreda te njihovi roditelji. Zajednički su prema podijeljenim zadacima otkrivali i učili o Ivani Brlić Mažuranić, istraživali njezin život, gledali film, izrađivali plakate, analizirali likove (priprema za likovne radove), otkrivali biblijske motive u sadržaju bajke, kao i suvremenost, prošlost i duhovnost, kostimirano su čitali bajke – zajedno svi sudionici projekta, te osmislili i otvorili izložbu u Domu kulture u Velikoj Gorici pod nazivom Šuma Hribarova – naša priča (otvorena od 8. do 15. travnja).

U planu je terenska nastava u Ogulin, a vrijedne osmašice sve prate okom kamere tako da će projekt ostati trajno zabilježen u filmu Šuma Hribarova – naša bajka. O projektu je sa sudionicima razgovarala i novinarka HKR-a gđa Snježana Kirinić Grubić te je sve emitirano u emisiji Školski sandučić od 6. travnja 2019. (arhiva emisija).

                                                                                                Marija Patrlj

IZDVAJAMO

Oskari znanja državnim prvacima

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Kad oluja prohuja, opakoga nestane, a pravednik ima temelj vječni.

Mudre izreke 10,25

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.