Volonteri za dječji osmijeh Kuće sv. Franje

Karitativna akcija Veterinarske škole


U petak 22. prosinca 2017. u 11 sati učenici Veterinarske škole u sklopu  projekta Zavrti promjenu – projekt usmjeren razvoju volonterskih programa srednjoškolaca u suradnji s Ambidekster klubom i u pratnji socijalne pedagoginje Nives Butorajac i vjeroučiteljice Ozane Mirosavljev Grgićposjetili su Kuću za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi – Kuća sv. Franje.Željeli smo posljednjega dana nastave u prvom obrazovnom razdoblju razveseliti najmlađe za Božić prikupljenim potrepštinama i darovati im svoje vrijeme.

Naši su učenici u adventskoj akciji Vetoneri za dječji osmijeh Kuće sv. Franjeprikupljali higijenske potrepštine i likovni pribor za dom za nezbrinutu djecu. U akciji su osim učenika sudjelovali i djelatnici škole.

U Kući su nas jako lijepo dočekali i uz stručno vodstvo smo se upoznali s radom i s nekim štićenicima doma. Poigrali smo se s najmlađima, porazgovarali o planovima za buduće obrazovanje s učenicima viših razreda osnovne škole te smo na kraju susreta na dar od jedne razigrane djevojčice dobili crtež anđela.

Susret nam je ostavio neizbrisiv trag u srcu, jer koliko god smo bili tužni što oni nemaju toplinu doma, bili smo ponosni što se smo barem kratko uspjeli poigrati i popričati kao s ostalom djecom iz susjedstva. Zapamtili smo odsjaj u očima malih anđela te smo zbog njega odlučili i dalje organizirati dobrotvorne akcije i susrete. 

Ozana Mirosavljev Grgić, vjeroučiteljica

 

IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Vjeroučitelji u Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije

Od svetkovine Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2016. do svetkovine Krista… VIŠE

Da li je neki čovjek pametan, najbolje se prepoznaje po njegovim pitanjima.

Gerhard… Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.