Volonteri za dječji osmijeh Kuće sv. Franje

Karitativna akcija Veterinarske škole


U petak 22. prosinca 2017. u 11 sati učenici Veterinarske škole u sklopu  projekta Zavrti promjenu – projekt usmjeren razvoju volonterskih programa srednjoškolaca u suradnji s Ambidekster klubom i u pratnji socijalne pedagoginje Nives Butorajac i vjeroučiteljice Ozane Mirosavljev Grgićposjetili su Kuću za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi – Kuća sv. Franje.Željeli smo posljednjega dana nastave u prvom obrazovnom razdoblju razveseliti najmlađe za Božić prikupljenim potrepštinama i darovati im svoje vrijeme.

Naši su učenici u adventskoj akciji Vetoneri za dječji osmijeh Kuće sv. Franjeprikupljali higijenske potrepštine i likovni pribor za dom za nezbrinutu djecu. U akciji su osim učenika sudjelovali i djelatnici škole.

U Kući su nas jako lijepo dočekali i uz stručno vodstvo smo se upoznali s radom i s nekim štićenicima doma. Poigrali smo se s najmlađima, porazgovarali o planovima za buduće obrazovanje s učenicima viših razreda osnovne škole te smo na kraju susreta na dar od jedne razigrane djevojčice dobili crtež anđela.

Susret nam je ostavio neizbrisiv trag u srcu, jer koliko god smo bili tužni što oni nemaju toplinu doma, bili smo ponosni što se smo barem kratko uspjeli poigrati i popričati kao s ostalom djecom iz susjedstva. Zapamtili smo odsjaj u očima malih anđela te smo zbog njega odlučili i dalje organizirati dobrotvorne akcije i susrete. 

Ozana Mirosavljev Grgić, vjeroučiteljica

 

IZDVAJAMO

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Uvijek treba reći manje, nego što bi se moglo reći.

Franz von Lenbach

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.