Vukovar svijetli zauvijek

OŠ Marija Bistrica

 

U srijedu, 17. studenoga, OŠ Marija Bistrica je s ponosom i ljubavlju odala počast žrtvama Vukovara i Škabrnje, kao i svim žrtvama Domovinskog rata. U sklopu projekta I u mojoj školi živi Vukovar, kojega škola provodi već dvanaestu godinu, i  ove godine Dan sjećanja učitelji i učenici obilježili su prikladnim aktivnostima.

Tijekom mjeseca studenoga na mnogim satovima razmišljali su i učili o Vukovaru. Razredi su izradili svoje razredne plakate koji su izloženi na virtualnoj izložbi u obliku digitalne knjige pod nazivom Vukovarsko svjetlo koja se može razgledati na web stranici škole i na poveznici: https://read.bookcreator.com/pkZSvBiPY7euoHWP7NFNikNebY62/xvpResCYQZuRUXUSFkuW7A

Na temu žrtve Vukovara u svim razredima održali su se satovi  razrednog odjeljenja, a predstavnici razreda upalili su razredne lampaše ispred škole. Navečer su svi učenici upalili svoje lampaše na prozorima u svojim obiteljskim domovima. Od fotografija njihovih upaljenih lampaša, tj. osvijetljenih prozora, izradili su virtualni „zid/kolonu svjetla“ na digitalnom plakatu koji je sastavni dio virtualne izložbe.

Vukovarsko svjetlo, koje je prijašnjih godina osvjetljavalo Kalvariju, proširilo se  i osvijetlilo sve naše domove i mjesta. Ono umjesto svih učenika, roditelja i učitelja OŠ Marija Bistrica govori: VUKOVAR SVIJETLI ZAUVIJEK!

 

 

Barbara Sipina

IZDVAJAMO

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Otkako ne tražim više samu sebe, živim najsretnijim životom koji se može zamisliti.

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.