Dar majčinstva

U tradiciji Katoličke Crkve mjesec svibanj posebno je posvećen Isusovoj majci Mariji, ali i svim našim majkama, obilježavanjem Majčinoga dana druge nedjelje u svibnju. Zasigurno će svatko za svoju majku reći da je najposebnija, a vjerojatno u našim majkama možemo pronaći i sve one karakteristike koje je istinski živjela Isusova majka Marija. Njezino dostojanstvo, nesebičnost, nježnost i pažnja upućuju na njezino prihvaćanje majčinstva kao velikog dara.

Nebrojeno puta naše su nas majke usmjeravale i učile o životu, opraštale nam pogreške i brisale suze s našeg lica. Kada odrastemo, postanemo svjesniji koliko je zahtjevna uloga naših majki, osobito kada osoba i sama postane majkom. U toj ulozi majke su još svjesnije onog sjaja u pogledu vlastitih majki, one strepnje koja uvijek prati odrastanje, one težine kada se ruka koja se tako čvrsto držala mora pustiti u život koji je nepredvidljiv i nepravedan. Koliko je zahtjevan dar majčinstva najbolje opisuje misao A. Lincolna: ''Sve što sam sada ili se nadam da ću biti, dugujem majci.''

Mjesec svibanj, koji se naziva i mjesecom cvijeća, mjesec je kada priroda pokazuje svu svoju ljepotu u zelenoj travi, pupoljcima, ranijim izlascima sunca ... Mjesec je to koji nas potiče govoriti i misliti o Isusovoj majci na poseban način. Možda kroz posjet nekom marijanskom svetištu, preko molitve u čast Mariji, ili nešto drugo čime osobno želimo zahvaliti na njezinom daru majčinstva i primjeru koji nam je ostavila. No nikako ne smijemo zaboraviti i vlastite majke i pokazati im jednaku zahvalnost. Zagrljajem, poljupcem, jednim velikim hvala... I to je također dar!


IZDVAJAMO

Oskari znanja državnim prvacima

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Skupa je mudrost koja se plaća iskustvom.

Roger Ascham

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.