Dar majčinstva

U tradiciji Katoličke Crkve mjesec svibanj posebno je posvećen Isusovoj majci Mariji, ali i svim našim majkama, obilježavanjem Majčinoga dana druge nedjelje u svibnju. Zasigurno će svatko za svoju majku reći da je najposebnija, a vjerojatno u našim majkama možemo pronaći i sve one karakteristike koje je istinski živjela Isusova majka Marija. Njezino dostojanstvo, nesebičnost, nježnost i pažnja upućuju na njezino prihvaćanje majčinstva kao velikog dara.

Nebrojeno puta naše su nas majke usmjeravale i učile o životu, opraštale nam pogreške i brisale suze s našeg lica. Kada odrastemo, postanemo svjesniji koliko je zahtjevna uloga naših majki, osobito kada osoba i sama postane majkom. U toj ulozi majke su još svjesnije onog sjaja u pogledu vlastitih majki, one strepnje koja uvijek prati odrastanje, one težine kada se ruka koja se tako čvrsto držala mora pustiti u život koji je nepredvidljiv i nepravedan. Koliko je zahtjevan dar majčinstva najbolje opisuje misao A. Lincolna: ''Sve što sam sada ili se nadam da ću biti, dugujem majci.''

Mjesec svibanj, koji se naziva i mjesecom cvijeća, mjesec je kada priroda pokazuje svu svoju ljepotu u zelenoj travi, pupoljcima, ranijim izlascima sunca ... Mjesec je to koji nas potiče govoriti i misliti o Isusovoj majci na poseban način. Možda kroz posjet nekom marijanskom svetištu, preko molitve u čast Mariji, ili nešto drugo čime osobno želimo zahvaliti na njezinom daru majčinstva i primjeru koji nam je ostavila. No nikako ne smijemo zaboraviti i vlastite majke i pokazati im jednaku zahvalnost. Zagrljajem, poljupcem, jednim velikim hvala... I to je također dar!


IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Sveta obitelj u OŠ Marija Bistrica

Isus i Marija u „vitraju“ Učenici 4. razreda OŠ Marija Bistrica radili su likovnu… VIŠE

Božićna poruka nadbiskupa zagrebačkoga kardinala…

Draga braćo i sestre!1. Ovih božićnih dana otvarate vrata svojih domova da biste sa svojim župnicima… VIŠE

Svaki dan moramo iznova započinjati.

Franjo Asiški

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.