Mala promjena

Bili su ovo za mene značajni dani jer su bili uzrok velikih promjena u meni. Ne samo zbog liturgijskog vremena u kojem se nalazimo, već poradi istinske potrebe da daleko od buke auta, raznih glasova i mišljenja oživim sjećanje na ono što uistinu jesam. Tako je to vjerojatno u svačijem životu. Svi ponekad trebamo malo vremena samo za sebe, da posložimo svoju nutrinu i dozvolimo da nas obasja sunčevo svjetlo koje proviruje kroz škure. A dovoljna je samo jedna sunčeva zraka da zagrije lice ili osvijetli dio sobe.

Ne bismo trebali imati prevelika očekivanja, nestrpljivo željeti okrenuti svaku proživljenu situaciju ili željeti izbrisati pojedine dane. To više ne bismo bili mi. Zamislimo samo kako bi bilo da izbrišemo određene dane iz života, ili samo jedan dan. Izmijenio bi se naš životni tijek; to više ne bismo bili mi. Život satkan od radosti i žalosti, oseke i plime - život je koji svakoga dodirne. Žrtva koju svatko od nas osjeti, ali se svatko od nas s njome nosi na sebi svojstven način. Naučila sam iznova kako je strpljivost velika vrlina, a zagrljaj najbolji lijek.

Upravo u Velikom tjednu želim svima takvu jednostavnu promjenu, da živimo pozitivan život ispunjen nadom, s pozitivnim mislima. One negativne, ostavimo iza sebe. 


IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Sveta obitelj u OŠ Marija Bistrica

Isus i Marija u „vitraju“ Učenici 4. razreda OŠ Marija Bistrica radili su likovnu… VIŠE

Božićna poruka nadbiskupa zagrebačkoga kardinala…

Draga braćo i sestre!1. Ovih božićnih dana otvarate vrata svojih domova da biste sa svojim župnicima… VIŠE

Mržnja izaziva svađu, a ljubav pokriva sve pogreške.

Mudre izreke 10,12

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.