Clanak

Zato što možeš

Kako bivam starija sve više sam svjesna činjenice da kroz život ne smijemo izgubiti osmijeh. Pogotovo u onim životnim situacijama koje nas guraju prema dnu. Naravno da to nije jednostavno, jer ponekad nije lako živjeti u svojoj koži i nositi se s vlastitim manama, krivim odlukama i životnim stramputicama. Možda smo u svemu tome i previše opterećeni onime što će drugi reći, jer neprestano živimo pod povećalom drugih i svaki naš potez i riječ podložni su kritikama. A takav način života ''više u tuđim očima, a manje u vlastitoj koži'' može ugasiti i našu samoinicijativu, koja je nužna za naš napredak. Kako onaj vanjski, tako i onaj unutarnji.
Osmijeh je taj koji daje nadu, uz dozu optimizma da će sve biti dobro. Nikada nemojte izgubiti svoj osmijeh, već ga darujte ne samo onima koje volite, već i onima koje svakodnevno susrećete. Svojim učenicima, onima koji pate i više ne vjeruju, onima koji su tužni i zamišljeni. Svakome tko ga treba.


Kraj svake školske godine stavlja pred nas profesore, učitelje, ravnatelje i ostale odgojno–obrazovne djelatnike određene izazove. U šarenoj lepezi izazova, ne samo onoj vezanoj uz zaključivanje ocjena na kraju školske godine ili opraštanje od generacija koje odlaze, nalazi se mnogo emocija. Neka uvijek u našim srcima prevladaju one pozitivne emocije, kako bismo drugima mogli biti osmijeh pun poticaja, osmijeh koji će raskinuti oblake.
Možda jedan osmijeh i ne može promijeniti cijeli svijet, ali zasigurno može promijeniti svijet osobe kojoj ga pružate. Može biti prvi korak, nova nada koja će pokrenuti pozitivan stav ili promjenu. Osmijeh je taj koji daje nadu. Ne zaboravimo se smijati i u svemu tome ostati svoji! Ne radi drugih, ne zato što moramo, već radi sebe i zato što tim malim pokretom usana možemo dovesti do promjene.

IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Sveta obitelj u OŠ Marija Bistrica

Isus i Marija u „vitraju“ Učenici 4. razreda OŠ Marija Bistrica radili su likovnu… VIŠE

Božićna poruka nadbiskupa zagrebačkoga kardinala…

Draga braćo i sestre!1. Ovih božićnih dana otvarate vrata svojih domova da biste sa svojim župnicima… VIŠE

Prevelika mudrost graniči s glupošću.

Afrička narodna mudrost

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.