Dan Svetog djetinjstva, 6. siječnja

Papinska misijska djela u RH

 

Djelo svetog djetinjstva, koje u Hrvatskoj slavimo na svetkovinu Bogojavljenja, tijekom ove godine obilježilo je 180. godišnjicu svoga postojanja. Kroz sve te godine veliko je dječje srce izmolilo milosti samo Bogu znane, ali i izgradilo u misijskim zemljama mnogo vrtića, škola, ambulanta, bolnica… Djeca cijelog svijeta pokušavaju na različite načine olakšati život svojim vršnjacima u misijama. Svojim djelima ljubavi nadmašili su zasigurno očekivnja samih sebe, ali i svih onih koji rade u strukturama Djela. Duhom Svetim nadahnuto geslo “Djeca pomažu djeci” odzvanja cijelo to vrijeme u srcima djece diljem svijeta. Što se više djece uključi u to plemenito djelo to će današnja Crkva biti više Kristova Crkva, bez ikakva straha za njezinu budućnost.

 

Kao pripremu za proslavu Djela sv. djetinjstva donosimo materijale za animaciju djece u župama, školama, vrtićima i obiteljima. Materijali su usmjereni na sv. Malu Tereziju, zaštitnicu misija, i njezine svete roditelje jer oni svjedoče činjenicu da kada je kršćanska obitelj oživljena međusobnom ljubavlju ona postaje mjesto gdje svi – roditelji i djeca – mogu rasti i razvijati se do točke postizanja svetosti i tako dati nezamjenjiv doprinos društvu i Crkvi.

Brošura na tu temu donosi prijedloge za duhovnu i liturgijsku pripravu za Dan sv. djetinjstva, kao i predloške za prigdne aktivnosti te A3 plakat.

 

Vjerujemo da će ovi materijali pomoći u animiranju župa, djece i obitelji za proslavu Djela sv. djetinjstva ten am svima pomoći da u ovo predblagdansko i blagdansko vrijeme učimo od djece kako biti velikodušnji, radosniji i neopterećeniji i kako pružiti ruku onome tko je u potrebi.

 

U toj nadi i molitveno-misijskom duhu neka Vam je blagoslovljeno vrijeme došašća.

 

S poštovanjem,

 

s. Ivana Margarin, FDC

Nacionalna ravnateljica Papinskih misijskih djela

u Republici Hrvatskoj

Dokumenti za preuzimanje

IZDVAJAMO

Održana adventska duhovna obnova za vjeroučitelje/ice…

Adventska duhovna obnovu za vjeroučitelje/ice i odgojiteljice u vjeri pod naslovom „Evo službenice… VIŠE

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.