Akcija MIVA Hrvatska 2024.

Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj

 

Poštovani! 

Na početku ljeta obraćamo Vam se ponajprije zato da Vam zahvalimo za svu iskrenu dobrotu kojom sudjelujete u akcijama koje Papinska misijska djela u RH organiziraju za misije po cijelome svijetu. Sigurno smo da ste se, kao i mi, puno puta osvjedočili da oni koji se žrtvuju, koji mole i misle na misije, koji se stavljaju u službu naviještanja Radosne vijesti, dobivaju velike blagoslove. Naša je Domovina od davnina blagoslovljena misionarima koji donose Boga u najzabačenije dijelove svijeta, ali pomažu i u podizanju kvalitete života. To im je moguće zahvaljujući ponajprije dobroti naših vjernika.

Da bi naši misionari došli do ljudi i naviještali Isusa, da bi mogli dovesti potreban materijal za izgradnju crkava, školi, ambulanti, da bi mogli djeci omogućiti pristup školi, ponekad moraju prijeći i stotine kilometara po cestama koje su sve drugo nego ceste. Upravo zato Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u RH, organizira akciju – MIVA Hrvatska, na nedjelju 28. srpnja o. g., koja je između ostaloga posvećena i sv. Kristoforu, zaštitniku vozača. Tom prigodom se može organizirati blagoslov vozila te prikupljanje sredstava kojima bismo pomogli našim misionarima u njihovim misijskim putovanjima. Koliko je moćan taj dar i koliko uistinu rješava velike brige naših misionara u dalekim krajevima svijeta, svjedoče vozila koja su rezultat akcije MIVA. Tijekom protekle 2023. zahvaljujući Vašoj pomoći i suradnji s MIVA Austrija i MIVA Slovenija nabavljeno je 7 različitih vozila našim misionarima: 4 terenska vozila (Zambija, Tanzanija, Uganda, Ruanda), traktor (Uganda), polovni školski autobus (Tanzanija) i polovni kombi (Nigerija).

(…)

Djelovanje akcije MIVA možete podržati i kupovinom društvene igre VESELI KILOMETRI po cijeni od 20 eura. Iznos dobiven prodajom Veselih kilometara koristi se isključivo za kupnju misijskih vozila.

Sve informacije o akciji MIVA kao i pojedinosti o VESELIM KILOMETRIMA se nalaze na mrežnoj stranici na www.misije.hr. narudžbe Veselih kilometara i naljepnica sv. Kristofora te mirisa za automobile možete učiniti e-mailom: missio.croatia@misije.hr, telefonom na broju 01/5635055 ili porukom na Facebook stranici: www.facebook.com/missioHR

 

Uz iskreno poštovanje, srdačno Vas pozdravljam,

 

s. Ivana Margarin, FDC

Nacionalna ravnateljica

Papinskih misijskih djela u RH

IZDVAJAMO

Održana adventska duhovna obnova za vjeroučitelje/ice…

Adventska duhovna obnovu za vjeroučitelje/ice i odgojiteljice u vjeri pod naslovom „Evo službenice… VIŠE

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.