Clanak

Dječje duhovno stvaralaštvo „Stjepan Kranjčić“

Učenici OŠ Frana Galovića i vjeroučiteljica Janja Škraba-Stanešić sudjelovali su u Hrvatskom domu u Križevcima u subotu 27. travnja 2024. na završnoj svečanosti 13. Susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” za književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Tom su prigodom dodijeljene nagrade učenicima najuspjelijih radova te su radovi javno izvedeni. 

U žanru poezije prvu je nagradu stručnog ocjenjivačkog suda za pjesmu „Odrekao sam se straha” osvojio učenik 3. razreda Osnovne škole Frana Galovića iz Zagreba Mika Brkić, a u zbornik „Škola hrabrosti“ su uvrštena još dva literarna rada, Tene Cota, učenice 4. razreda, i Ivane Maurović, učenice 8. razreda.

Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” jedini je natječaj i susret za dječje duhovno književno i likovno stvaralaštvo na nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj za djecu osnovnih škola. Nazvan je prema križevačkom župniku na glasu svetosti Stjepanu Kranjčiću koji je i sâm pisao književne radove katoličke tematike.

IZDVAJAMO

Održana adventska duhovna obnova za vjeroučitelje/ice…

Adventska duhovna obnovu za vjeroučitelje/ice i odgojiteljice u vjeri pod naslovom „Evo službenice… VIŠE

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.