Dodjela nagrade Luka Ritz

Nina Dražin iz OŠ Jordanovac dobitnica Nagrade

 

U povodu Međunarodnog dana tolerancije u Staroj gradskoj vijećnici u četvrtak 16. studenoga održana je svečanost dodjele Nagrade „Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost“ za 2023.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović u ime Grada Zagreba i Gradske skupštine održao je pozdravni govor.

U sklopu svečane dodjele Nagrade „Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost“, održane su i kratke edukativne prezentacije o porastu vršnjačkog nasilja među mladima, koje su održale voditeljica Odjela za maloljetničku delikvenciju PU zagrebačke Nikolina Požar Grubišić te ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba Vanja Slijepčević Saftić.
Za glazbeni dio programa bili su zaduženi Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Concordia discors te ansambl saksofona Glazbene škole Pavla Markovca.

Na svečanosti su uz predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Joška Klisovića i gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića bili: zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, izaslanica predsjednika Republike Hrvatske, savjetnica za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković, izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske i državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora i saborski zastupnik Ivan Ćelić, izaslanica ministra znanosti i obrazovanja i državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Iva Ivanković, u ime Ureda pravobraniteljice za djecu Gordana Filipović, roditelji Luke Ritza Suzana i Reno Ritz, pročelnici gradskih ureda, gradske zastupnice i zastupnici te ostali uzvanici.

Nina Dražin, učenica Osnovne škole Jordanovac, osmislila je projekt, u suradnji s mentoricom Jelenom Mihalić, kojim vršnjake želi podučiti kako da nadvladaju negativne emocije. Projektom "Sportom protiv nasilja", provodila je tehnike disanja na satovima tjelesne kulture, kao i poučavala metodama regulacije negativnih podražaja u povodu Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja. Pokrenula je i humanitarnu akciju "Vrijeme je za dobra djela" s ciljem prikupljanja knjiga ili slikovnica za školu u bolnici, a njezin projekt "Znak za promjenu" nagrađen je na natječaju "Metar do bolje klime". Ovogodišnjoj dodjeli tradicionalno su prisustvovali i Lukini roditelji, Reno i Suzana Ritz. 

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba i gradonačelnik Grada Zagreba uručili su Nagradu Nini Dražin, a sam događaj uveličali su roditelji Tama i Goran Dražin, rodbina, ravnatelj osnovne škole Jordanovac Davor Krnjeta, pedagoginja škole Silvija Teskeredžić, razrednica Ivana Brkić, Ninin razred 8.a i mentorica Jelena  Mihalić.

Ponosni smo na našu Ninu i čestitamo joj od srca!

 

Jelena Mihalić, vjeroučiteljica savjetnica

U privitku možete pogledati fotografije i poveznice

 

https://www.vecernji.hr/zagreb/ucenice-dora-i-nina-dobitnice-nagrade-luka-ritz-tomasevic-hvala-vam-u-ime-cijelog-zagreba-1724602

 

https://www.facebook.com/100049315729461/posts/pfbid0VojVhF34ySe1FTE1QEWZgTkWxN9ZyhY91GTkwNrRmu68iCizvWc3yrExGi1TideDl/?sfnsn=mo

 

https://youtu.be/9jACGBoFPR8

 

https://radio.hrt.hr/radio-sljeme/vijesti/ucenice-nina-drazin-i-dora-kubinger-ovogodisnje-dobitnice-nagrade-luka-ritz-11148123

 

https://skupstina.zagreb.hr/dodjela-nagrada-luka-ritz-nasilje-nije-hrabrost-4340/4340

 

https://www.zagreb.hr/urucene-nagrade-luka-ritz-nasilje-nije-hrabrost/192669

 

IZDVAJAMO

Održana adventska duhovna obnova za vjeroučitelje/ice…

Adventska duhovna obnovu za vjeroučitelje/ice i odgojiteljice u vjeri pod naslovom „Evo službenice… VIŠE

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.