Hodočašće vrtića i škola u Mariju Bistricu

Nedjelja, 12. svibnja, ujedno i Majčin dan, organiziran za male hodočasnike iz vrtića i škola koji su već od jutarnjih sati sa obiteljima ili skupinama pristizali u svetište Majke Božje Bistričke, pratio je vedar i sunčan dan a uljepšavala glazba i pjesma najmlađih iz DV Blažena Hozana, koja se širila sa oltara crkve na otvorenom.

U kratkoj procesiji vrtići su se predstavili transparentima, svaki s nazivom svoga vrtića. Rektor svetišta preč. Domagoj Matošević pozdravio je hodočasnike i odmah na početku predstavio prisutne dječje vrtiće i škole na što su djeca, čuvši naziv svoga vrtića i svoje škole, glasno uzviknula „Aleluja“: DV Svete Male Terezije, Zagreb, DV Svete Male Terezije, Hrvatski Leskovac, DV Svete Male Terezije, Strmec Samoborski, DV Sunčev sjaj- Nazaret, DV Brat Sunce, DVDobri, DVSvetog Vinka, DV Svete Anđele Merici, DV Marije Petković, DV Cvjetnjak, Zagreb, DV Cvjetnjak, Samobor, DV Jordanovac, DV Svetog Franje, DV Svetog Josipa, DV Blažena Hozana, DV Sveti Josip, Koprivnica, DV Sveti Josip Križevci, DV Marija Petković, Čakovec, DV Ružičnjak, OŠ Lotrščak, OŠ Ružičnjak, Prva katolička osnovna škola u gradu Zagrebu, OŠ Dominik Savio, Nadbiskupska klasična gimnazija s pravom javnosti u Zagrebu, Ženska opća gimnazija Družbe sestara Milosrdnica s pravom javnosti u Zagrebu, DV Svete Marije Magdalene iz Sela, DV Svetog Nikole iz Belice, DV Leptir iz Sesveta, DV Šegrt Hlapić iz Sesveta, DV Iskrica sa djecom župe Tijela Kristova iz Sopota, DV Duga Resa, DV Grigor Vitez, DV Vrapče, DV Markuševec – objekt Sesvete, DV Markuševec, DV Cvrčak, DV Vrtuljak iz Zaprešića i DV Pušlek, Marija Bistrica.

Misno slavlje predvodio je nadbiskup zagrebački mons. Dražen Kutleša, koji je u propovijedi, između ostalog, naglasio značenje majki, roditelja, obitelji, odgojitelja, nastavnika i Crkve koja je naša majka, te nas sve podsjetio na četvrtu Božju zapovijed o štovanju roditelja. Molitvu vjernika uputila su svemogućem Bogu djeca iz DV Blažena Hozana, DV Sv. Male Terezije, DV Cvjetnjak, DV Jordanovac, DV Svetog Franje, Dv Dobri, DV Sv.Josip, DV Marije Petković, DV Anđele Merici, DV Sunčev sjaj-Nazaret i DV Brat Sunce. Pjesme za misno slavlje vrtići su dobili unaprijed te su se tako mogli pripremiti za zajedničko pjevanje svih, uz DV Blažena Hozana, što je djeci pričinjalo posebno zadovoljstvo jer su na taj način bili aktivni sudionici.

Nakon završnog blagoslova djecu su čekali sendviči a odrasle gulaš, pa je uz okrjepu i klapu „Stine“ nastavljeno druženje. Osim drugih medija, ovoga puta događaj je popratio HRT te na svom Prvom programu, u središnjem dnevniku, izvijestio o ovom lijepom hodočašću.

 

Snježana Catela

 

IZDVAJAMO

Održana adventska duhovna obnova za vjeroučitelje/ice…

Adventska duhovna obnovu za vjeroučitelje/ice i odgojiteljice u vjeri pod naslovom „Evo službenice… VIŠE

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.