Clanak

Humanitarne akcije OŠ Medvedgrad

Željeli bismo s vama podijeliti radost radi uspješno realizirane dvije humanitarne akcije koje smo pokrenule u našoj OŠ Medvedgrad, a za koju su najvećim dijelom zaslužni naši učenici i njihovi roditelji.

 

1. akcija

Učenici OŠ Medvedgrad uključili su se u veliku humanitarnu akciju pod nazivom "Djeca djeci - Dragi mali prijatelju...", prikupljanjem paketa za učenike OŠ Ivana Kukuljevića u Sisku. Akciju su pokrenule i vodile vjeroučiteljice Petra Rigo, Josipa Barr, Ivana Gašljević Vukobradović i Antonia Okun. Cilj akcije je potaknuti solidarnost među vršnjacima te pružiti podršku našim prijateljima iz Siska. 

Nakon početne ideje i razgovora vezanih uz organizaciju, krenuli smo s realizacijom. Vijest se brzo proširila školom. Svi profesori i djelatnici škole rado su se odazvali i pomagali oko prikupljanja i skladištenja paketa. Razrednici su obavijestili roditelje, a odaziv naših učenika bio je više nego zadivljujuć. Paketi su se prikupljali u tjednu od 1. do 5. ožujka. Uz pokoji slatkiš, školski pribor i od srca maleni dar darovali smo svoje vrijeme: zar to već nije velika stvar?

U pakete je svaki učenik napisao i pismo podrške i potpore svome vršnjaku. Vjerujemo da će našom gestom darivanja barem na tren zaboraviti na poteškoće koje su ih snašle, a tko zna, možda se i rode neka nova prijateljstva i poznanstva! 

Ovu humanitarnu akciju popratila je tv/radio Banovina, a članak i video prilog možete pogledati na poveznici: https://www.radio-banovina.hr/za-ucenike-os-ivana-kukuljevica-ucenici-iz-os-medvedgrad-pripremili-srdacne-poklone-s-posebnim-porukama/

Vjeroučiteljice OŠ Medvedgrada

 

IZDVAJAMO

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Mržnja izaziva svađu, a ljubav pokriva sve pogreške.

Mudre izreke 10,12

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.