Clanak

Održano 2. ŽSV Novi Zagreb

U četvrtak, 18. veljače 2021. u 19 sati održano je ŽSV vjeroučitelja Novi Zagreb preko aplikacije Microsoft Teams. Stručni skup smo smo započeli kratkom meditacijom koju je predvodila voditeljica vijeća, Janja Škraba-Stanešić.

Izlaganje uz prezentaciju na temu Kako sačuvati mentalno zdravlje u kriznim vremenima je održala psihologinja OŠ Frana Galovića, Aleksandra Vukelić. Ukazala je na simptome koji ukazuju da smo pod stresom te ponudila konkretne savjete što učiniti kako bi stresne situacije što manje utjecale na naše mentalno zdravlje. Naglasila je da u ova izazovna vremena možemo sami sebi najviše pomoći, svakodnevno osvješćujući da imamo na čemu biti zahvalni te da „što više zahvaljujemo za ono što imamo, više će nam se stvarati toga za što ćemo imati zahvaljivati!“ Predavanje je bilo aktualno, korisno i zanimljivo.

Voditeljica vijeća Janja Škraba-Stanešić je govorila o Glazbenom "izričaju" u nastavi vjeronauka, budući da nas glazba smiruje, opušta i čini sretnima. Naglasila je da se glazbom potiče fizička, mentalna, socijalna, duhovna i emocionalna dobrobit učenika, sam Hans Christian Andersen je rekao:„Gdje riječi ne uspiju, glazba govori!“.Istaknula je da glazba u nastavi vjeronauka (duhovna glazba) pomaže kod učenika pobuditi osjećaje vjere i potiče na molitvu te tako postaje sredstvo evangelizacije, izraz molitve i put prema Bogu. Prezentirala je kako na satu vjeronauka koristiti glazbu za aktivne i pasivne metode u nastavi.

Kreativne primjere dobre prakse predstavila je kolegica Jadranka Stanušić iz OŠ Sveta Klara. Prezentirala je svoj rad u školskoj zadruzi kojoj je na čelu te kroz prezentaciju predstavila mnoštvo kreativnih radova, a detaljno je pokazala ukrašavanje pisanica quilling-tehnikom. Bilo je vrlo korisno i kreativno. Vijeće je upoznato sa programom našeg ŽSV koje će se održati u svibnju 2021. te smo susret završili molitvom. 

Janja Škraba-Stanešić, voditeljica ŽSV

 

IZDVAJAMO

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Gdje vlada ljubav, tamo prevladava sreća.

Don Bosco

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.