Održano 2. ŽSV srednjih škola

U ponedjeljak 22.veljače 2020. održano je zajedničko županijsko vijeće srednjih škola Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Vijeće je održano preko Microsoft Teams 22.veljače 2021. u 18h. Prisustvovalo je ukupno 75 članova.

S obzirom da je prvo zajedničko županijsko vijeće u prosincu prošlo vrlo dobro i plodonosno, voditelji županijskih vijeća Velimir Mandić i Ozana Mirosavljev Grgić odlučili su zbog epidemioloških razloga organizirati još jedno zajedničko vijeće. Nakon uvodne molitve i pomoći kod povezivanja članova voditelji vijeća Velimir Mandić i Ozana Mirosavljev Grgić su počeli s prvim predavanjem naziva Vrednovanje poučavanja u online okruženju.

Iznijeli su rezultate evaluacije prethodnog županijskog online vijeća i anonimne ankete o online nastavi. Anketa je isključivo poslužila za potrebe Županijskog vijeća. Usporedili su zadovoljstvo svih nastavnika online nastavom https://skolazazivot.hr/rezultati-upitnika-o-izvodenju-nastave-na-daljinu-od-16-3-2020-do-2-4-2020) i članova županijskog vijeća. Članovi županijskih vijeća srednjih škola virtualnoj nastavi su dali dobre ocjene i naglasili su da im je bitna kolegijalna podrška, te podrška Ureda za vjeronauk i savjetnika AZOO-a.

Član ŽSV srednjih strukovnih škola Eduard Kožul, vjeroučitelj mentor je imao drugo predavanje Iskustvo rada u nastavi na daljinu. Iznio je svoja osobna iskustva u radu na daljinu. Objasnio je način rada (metodiku, način vođenja evidencije rada učenika, uobičajen izgled sata, ocjenjivanje). U završnoj riječi je naglasio da je svjestan svih ograničenja rada na daljinu i da je najbitnije raditi u dobroj vjeri.

Završno predavanje Komunikacija u vrijeme pandemije (kako poboljšati međusobnu komunikaciju s učenicima, učiteljima i roditeljima) imao je Martin Kajtazi, vjeroučitelj. Iznio je loše i dobre strane u odgojno-obrazovnom procesu izazvane pandemijom. Predočio je rezultate istraživanja Odjela za psihologiju FFZG - Kako smo? Živjeti u Hrvatskoj u doba korone. Iznio je Komunikološki memento za učitelje (11 smjernica) u kojem je naglasio zadnju smjernicu: Samo otvoreni, neposredni i iskreni razgovor ima odgojni utjecaj, a ne neobavezujuće brbljanje, prikriveno kontroliranje i neprijateljsko ucjenjivanje. Nakon toga je dao svojevrsne upute za poboljšanje komunikacije učitelja i roditelja. Zaključio je da vjeroučitelji ne zamjenjuju obitelj i da nisu odgovorni za krajnji uspjeh djece, nego da pružaju kršćanski pogled na život.

Vijeće je završilo aktualnim obavijestima i prigodnom molitvom.

 

Ozana Mirosavljev Grgić

 

 

IZDVAJAMO

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Najljepši je užitak i najveća radost života – osjećati da si ljudima potreban i drag.

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.