Održano ŽSV Karlovačke županije

Prvo Županijsko stručno vijeće za ovu školsku godinu održano je 6. studenog 2023. u 16:30 sati u OŠ Žakanje. Gošće na vijeću bile su predstojnica Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi, prof. dr. sc. Valentina Blaženka Mandarić i savjetnica u Uredu, Ivanka Petrović.

Nakon uvodne molitve koju je predvodila vjeroučiteljica Matea Jakin, predstojnica nas je upoznala sa važnosti, značenjem i primjenom novog Naputka za dodjelu i opoziv kanonskog mandata. Govorila je o uvjetima za dobivanje mandata, povjerenstvu za dodjelu mandata i situacijama u kojima dolazi do opoziva mandata. Predstojnica nam je ukratko predstavila temu trajne formacije vjeroučitelja koja je naša dužnost i obveza.

Savjetnica iz Ureda, gospođa Ivanka Petrović detaljno nam je predstavila temu o zaštiti djece i mladih. Govorila je o vrstama zlostavljanja, posljedicama, podršci žrtvama zlostavljanja, ali i važnosti i ulozi vjeroučitelja u zaštiti i prevenciji djece i mladih. Navela je također dokumente, materijale, povjerenstva, centre i institucije koje se bave ovom temom te također nama mogu biti od na pomoć u zaštiti i prevenciji.

Nakon predavanja i molitve još smo se kratko zadržali u zajedničkom druženju.

 

IZDVAJAMO

Održana adventska duhovna obnova za vjeroučitelje/ice…

Adventska duhovna obnovu za vjeroučitelje/ice i odgojiteljice u vjeri pod naslovom „Evo službenice… VIŠE

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.