Održano ŽSV Velika Gorica

U petak, 17. studenog 2023. godine, održano je prvo županijsko stručno vijeće vjeroučitelja s područja Velike Gorice. Na vijeću su prisustvovale prof. dr. sc. Valentina Blaženka Mandarić, predstojnica Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi, Ivanka Petrović, savjetnica u Uredu Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi, i dr. sc. Gordana Barudžija, viša savjetnica za vjeronauk u Agenciji za odgoj i obrazovanje.

Sestra Valentina nas je upoznala s novim Uputama za dodjelu i opoziv kanonskog mandata kao što su: kanonski uvjeti za dobivanje mandata, članovima povjerenstva za dodjelu mandata u zagrebačkoj nadbiskupiji, razlozima za opoziv mandata, zadaćama povjerenstva te nadzorne zadaće Ureda za vjeronauk u školi.

U nastavku gđa Gordana Barudžija održala je predavanje na temu Trajna formacija – teret i/ili vlastita potreba? Upoznati smo sa Zakonom o odgoju i obrazovanju (čl. 115) koji se odnosi na stručno osposobljavanje i usavršavanje kroz programe koje je odobrilo Ministarstvo.

Na kraju je gđa Ivanka Petrović održala predavanje na temu Promicanje zaštite djece, mladih i ranjivih osoba. Naglasak je bio na zanemarenoj i zlostavljanoj djeci te znakovima koji upućuju na to. Upoznati smo s civilnim zakonodavstvom i kanonsko-pravnom materijom na tu temu.

 

Erika Likan Kelentrić

 

IZDVAJAMO

Održana adventska duhovna obnova za vjeroučitelje/ice…

Adventska duhovna obnovu za vjeroučitelje/ice i odgojiteljice u vjeri pod naslovom „Evo službenice… VIŠE

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.