Sjeverni Velebit – izvanučionička nastava

OŠ Bedekovčina

 

Dana 27. svibnja 2024. godine, učenici petih razreda osnovne škole Bedekovčina sudjelovali su u nezaboravnom izletu u Nacionalni park Sjeverni Velebit. Polazak je bio rano ujutro, točno u 6:00 ispred škole, a cijeli dan bio je ispunjen uzbudljivim aktivnostima i novim iskustvima.

Prva destinacija bila je Kuća Velebita, gdje su učenici sudjelovali u interaktivnoj izložbi uz stručne vodiče. Kroz zanimljive i edukativne prikaze, naučili su mnogo o prirodnim ljepotama i ekosustavima Velebita. Virtualno su putovali u špilju i saznali o hrabrim istraživačima dubina ovih područja. Nakon toga, posjetili su Zavižan, gdje su ih oduševili Velebitski botanički vrt i Meteorološka postaja. Uz stručno vodstvo, saznali su više o raznolikom bilju i klimatskim uvjetima ovog jedinstvenog područja, posebno o zaštićenim vrstama, od Velebitske degenije do vuka i medvjeda.

Nakon hodanja visovima Zavižana uslijedio je odmor za tijelo i dušu u Svetište Majke Božje od Krasna. Ovdje je svećenik učenicima ispričao priču o nastanku svetišta, ali ih je i podsjetio na zahvalnost Bogu koji je stvorio predivnu prirodu u kojoj su uživali cijelog dana. Zajednički su molili i pjevali, što je dodatno obogatilo njihovo duhovno iskustvo.

Posljednja destinacija bio je Kuterevo, utočište za medvjede. Volonteri iz cijelog svijeta proveli su učenike kroz utočište, objašnjavajući im važnost zaštite medvjeda i njihova prirodnog staništa. Djeca su bila oduševljena susretom s medvjedima i pričama o njihovom spašavanju.

Povratak je bio predviđen u 20:00 sati. Svi učenici su jednoglasno izjavili da im se izvanučionička nastava izuzetno svidjela. Izlet im je pružio priliku da povežu teorijsko znanje iz učionice s praktičnim iskustvima u prirodi, ostavljajući im nezaboravne uspomene i nova saznanja.

Ovaj dan bio je savršena prilika za učenike da istraže ljepote naše domovine i prodube svoje znanje na zanimljiv i interaktivan način. Veselimo se budućim izletima i novim avanturama koje nas čekaju.

 

Marica Celjak

 

IZDVAJAMO

Održana adventska duhovna obnova za vjeroučitelje/ice…

Adventska duhovna obnovu za vjeroučitelje/ice i odgojiteljice u vjeri pod naslovom „Evo službenice… VIŠE

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.