Clanak

Stepinčevo 2021.

OŠ kardinala Alojzija Stepinca, Krašić

U srijedu, 10. veljače 2021. godine obilježena je 61. godišnjica smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca čije ime ponosno nosi i naša škola.

Učenici 6.b razreda u pratnji vjeroučitelja Ilijane Jurčević i Kristijana Ivanovića te ravnateljice Helene Beketić sudjelovali su na  jutarnjem euharistijskom slavlju u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću. Euharistijsko slavlje predvodio je otac karmelićanin prof. dr. sc. Dario Tokić, provincijal Hrvatske karmelske provincije. Profesor Tokić osvrnuo se na propovijedi  kardinala Stepinca iz 1938. godine u kojima Blaženik upozorava na  težak socijalni položaj hrvatskog naroda. „Blaženi Alojzije Stepinac poziva nas na pouzdanje u Boga, traženje istine, pravde i zdravog razuma. Istina za nas vjernike je Bog. Ne mogu ja biti sretan kao pojedinac, ako moj susjed, moj brat trpi i nesretan je. Svi smo mi djeca Oca Nebeskog. Može li se pravda postići u ovom svijetu? Trebamo je tražiti i živjeti. Zdrav razum nas na to i poziva. I nikada ne zaboraviti pouzdati se u Boga, kao što je Blaženik uvijek i iznad svega imao pouzdanje (vjeru) da ga Bog nikada neće ostaviti.“ Ovo su samo crtice iz bogate i nadahnute propovijedi.

Župnik Ivan Vučak podsjetio nas je kako je bl. Alojzije Stepinac djeci dijelio bombone i kako su ga zvali „Isus – bomboni“. Sjećajući se toga, prof. Tokić blagoslovio je košaru s bombonima te ih i podijelio našim učenicima i ostalim okupljenim vjernicima. Nakon euharistijskog slavlja učenici su se okupili ispred kipa Blaženika, zapalili svijeću i pomolili se za sve naše drage učenike i učitelje te djelatnike škole koji nisu mogli biti s nama.

Ilijana Jurčević

IZDVAJAMO

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Što je prolazno, upotrebljavaj; što je vječno, za tim teži.

Toma Kempenac

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.