Svetac zaštitnik moga kraja

Vjeroučiteljica Margareti Pejić iz škole za odgoj i obrazovanje – Pula pokrenula je, u svibnju ove godine, novi online projekt "Svetac zaštitnik moga kraja". U projektu je sudjelovalo 33 učenika iz šest odgojno-obrazovnih ustanova. Predstavljanje učeničkih radova je otvorila pedagoginja Vanja Marković koja je uputila riječi podrške i pohvale!

Iz OŠ Šćitarjevo pet učenica se uključilo u projekt (jedna učenica iz 2. razreda i četiri iz 6. razreda). Predstavili smo život i djelo sv. Martina biskupa, zaštitnika Šćitarjeva. Učenice su s veseljem prihvatile zadatak koji su radosno odradile. Na njihovu želju, predstavljanje smo upriličile u župnoj crkvi sv. Martina u Šćitarjevu. Posebno je bilo dirljivo uključenje uživo (putem aplikacije Zoom). Djeca su imala prilike vidjeti i čuti učenike i učenice iz drugih škola koja su unatoč raznim oštećenjima lijepo i s ljubavlju predstavila svece, zaštitnike svoga kraja. Nije nedostajalo ni suza radosnica, a djevojke su izrazile želju i nadu za još takvih susreta.

Ponosni smo na maštovitost naših sudionika koji su na različite načine prikazali svoj rad. Učenice OŠ Višnjevac svoj video uradak su obogatile znakovnim jezikom.

Upućujemo zahvalu i pozdrav svim sudionicima i radujemo se novim projektima – s još više sudionika!             Zajedno u različitosti

A kako nam je bilo, pogledajte na priloženim fotografijama.

 

Silvija Filipaj, vjeroučiteljica (OŠ Šćitarjevo)

 

IZDVAJAMO

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Vrijeme postaje dragocjeno tek kad ga darujemo drugome.

Hans Engel

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.