Trpljenje i vjera

Novi broj časopisa Lađa

O trpljenju i vjeri promišlja se u novome broju časopisa za promicanja religioznog odgoja i vrjednota kršćanske kulture Lađa. Trpljenje, bol i patnja nezaobilazne su na životom putu svakog čovjeka, a vjeroučitelji, katehete, svećenici i svi koji su s vjerom dublje povezani neminovno o njima moraju svjedočiti u svjetlu smisla i dosizanja punine života. Zadaća je to nimalo laka i često pomalo nezgodna. No vjeroučitelji i odgojitelji u vjeri pronalaze uvijek nove načine da djeci i mladima progovore o tom fenomenu.

U novome broju Lađe doc. dr. sc. Iva Mršić Felbar u članku pod nazivom Patnja i vjera dala je temi teološki okvir i perspektivu, dok su mnogi vjeroučitelji u rubrici Metodičke upute/preporuke svoje metode rada s tom temom podijelili s kolegama. O glazboterapiji na nastavi vjeronauka, o načinu približavanja teme bolesti djeci predškolskog uzrasta, mogućnostima kreativnog rada povodom blagdana Uskrsa, o Bogu koji želi da nam život svima bude lijep, o patnji kroz primjere sakralne umjetnosti, priručniku za sreću i mnogim drugim temama pisali su Snježana Catela, Janja Škraba Stanešić, Kristina Raič, Anica Čehulić, Marica Balog, Katarina Pučar, Štefica Pokorny, Jadranka Stanušić, Ines Kresoja, Nataša Čurić, Katarina Paić, Ivanka Pejić, Antonio Stanešić, Danijel Markešić, Sani Gilja, Ivan Bulaja, Plamenko Nosić i ostali suradnici iz već poznatih stalnih rubrika.

Vjerujemo da će i u ovom broju svi koji se bave religioznim odgojem i obrazovanjem pronaći neku ideju za svoj radni angažman!

IZDVAJAMO

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Srdačna riječ ne stoji ništa, a ipak je lijep poklon.

Daphne du Maurier

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.