Clanak

Otvori se daru

Na početku nove godine želim ti da se otvoriš darovima: zahvalnosti, nade...

DAR ZAHVALNOSTI

Otkrivam mnoštvo darova koji ispunjaju gotovo svaki trenutak moga života. Ništa nije samo po sebi razumljivo i sve je dar. Živim kao obdarena osoba. Zahvalnost me oslobađa od mene i obdaruje me drugim. Ispunja me dubokom i neopisivom radošću.

DAR NADE

Nada mi pomaže da vidim dalje. Osluškujem nadahnuća i živim otvoren/a za novo u sebi i u drugima. Svakoj osobi dajem priliku, kao što i Bog meni daje priliku svaki dan iznova. On još može izvesti čudesne stvari i od gnoja načiniti humus na kojem buja neslućen život.

DAR BUDNOSTI

Učim se osluškivati što mi Bog govori u dubini moga srca, u poruci svoje Riječi, u glasu mojih bližnjih, u događajima moga života, u znakovima vremena...

DAR SLUŽENJA

“Jer ni Sin Čovječji (Isus) nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge.” (Mk 10,45) Zajedno s Učiteljem djelujem u službi rasta Kraljevstva Božjega, napose u službi najslabijih ovoga svijeta. Želim pridonijeti da njihovo lice ponovo zadobije dostojanstvo otkupljenih.

DAR KRITIČNOSTI

U Božjem svjetlu razlučujem što je što, kod sebe i oko sebe. Raspoznajem po djelovanju i učincima. Pozorno osluškujem. Prosuđujem čine, ali s ljubavlju pristupam osobama.

DAR ZDRAVLJA

Otvaram se Božjoj iscjeliteljskoj snazi i divim se njegovu čudesnom djelovanju. Njemu je sve moguće. On čini da moje rane, poput njegovih, postanu izvorom snage i života. On će učiniti da moje biće zasja u otkupljenoj i proslavljenoj ljepoti.

DAR POMIRENJA

Znam da je pomirenje Božji dar i molim njegovu milost, snagu odozgor. On vraća dostojanstvo i počinitelju i žrtvi. U njemu se možemo ponovno prepoznati kao sinovi i kćeri istoga Oca. Dopuštam da se u meni nastani njegova snaga i da me on učini kanalom svoje ljubavi.

DAR ODVAŽNOSTI

Slijedim zov vlastitog poslanja, pa i onda kada ne vidim sasvim jasno kamo vodi moj put. Idem odvažno, s pouzdanjem u Gospodina koji poznaje cilj.

DAR MIRA

Otvaram se Gospodinu koji dariva mir srca. Zračim oko sebe vedrinu i mir. Postajem posrednicom/posrednikom mira. Zalažem se za pravdu, za pretpostavke mira...

DAR MUDROSTI

Moj život je proces neprestanog rasta. Zato se otvaram svakom nadahnuću i poticaju koji često dolaze odande odakle se najmanje nadam. Uvijek imam što primiti, od svake osobe imam što naučiti. Primljeno darivam dalje kao mudrost života, jer istinski život promiče život posvuda oko sebe.

IZDVAJAMO

Održana adventska duhovna obnova za vjeroučitelje/ice…

Adventska duhovna obnovu za vjeroučitelje/ice i odgojiteljice u vjeri pod naslovom „Evo službenice… VIŠE

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.