Budi razlog nečijeg osmijeha

OŠ Frana Galovića, Zagreb

   

„Dočekujte jedni druge s osmijehom, jer je osmijeh početak ljubavi“, jednom je rekla sv. Majka Terezija. I doista, u vremenu došašća nije nedostajalo osmijeha i radosti u OŠ Frana Galovića u Zagrebu. Humanitarne akcije u našoj školi stara su stvar jer na takav način učimo misliti na druge, biti nesebični i osjetiti vlastitu radost u radosti drugoga.

Ova je pak akcija bila nešto drugačija. S vjeronaučnom skupinom „Drugi pogled“ organizirala sam „Božićnu tombolu“ u koju su se uključili učenici i učitelji cijele škole. Po želji su učenici donosili lijepo pripremljene i umotane poklone. Kad smo prikupili sve poklone na njih smo nalijepili brojeve i izložili ih na štandu u holu škole te je uslijedilo izvlačenje. Bilo je lijepo promatrati vesela lica koja su bila svjesna da svakim donesenim i izvučenim poklonom pomažu Domu za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu kod časnih sestara karmelićanki.

Limenu kasicu s prikupljenim sredstvima te tombolom koju smo pripremili i za svako dijete u Domu, posjetili smo Dom sv. Josipa u Hrvatskom Leskovcu. Dočekala nas je s. Katarina s veselim dječjim licima. Druženje je bilo nezaboravno, puno igre i smijeha. Osjetili smo vlastitu radost u radosti drugoga te odlučili da želimo uvijek biti razlogom nečijeg osmijeha

Janja Škraba-Stanešić, vjeroučiteljica

IZDVAJAMO

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Prevelika mudrost graniči s glupošću.

Afrička narodna mudrost

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.