Budi razlog nečijeg osmijeha

OŠ Frana Galovića, Zagreb

   

„Dočekujte jedni druge s osmijehom, jer je osmijeh početak ljubavi“, jednom je rekla sv. Majka Terezija. I doista, u vremenu došašća nije nedostajalo osmijeha i radosti u OŠ Frana Galovića u Zagrebu. Humanitarne akcije u našoj školi stara su stvar jer na takav način učimo misliti na druge, biti nesebični i osjetiti vlastitu radost u radosti drugoga.

Ova je pak akcija bila nešto drugačija. S vjeronaučnom skupinom „Drugi pogled“ organizirala sam „Božićnu tombolu“ u koju su se uključili učenici i učitelji cijele škole. Po želji su učenici donosili lijepo pripremljene i umotane poklone. Kad smo prikupili sve poklone na njih smo nalijepili brojeve i izložili ih na štandu u holu škole te je uslijedilo izvlačenje. Bilo je lijepo promatrati vesela lica koja su bila svjesna da svakim donesenim i izvučenim poklonom pomažu Domu za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu kod časnih sestara karmelićanki.

Limenu kasicu s prikupljenim sredstvima te tombolom koju smo pripremili i za svako dijete u Domu, posjetili smo Dom sv. Josipa u Hrvatskom Leskovcu. Dočekala nas je s. Katarina s veselim dječjim licima. Druženje je bilo nezaboravno, puno igre i smijeha. Osjetili smo vlastitu radost u radosti drugoga te odlučili da želimo uvijek biti razlogom nečijeg osmijeha

Janja Škraba-Stanešić, vjeroučiteljica

IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Vjeroučitelji u Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije

Od svetkovine Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2016. do svetkovine Krista… VIŠE

Otkako ne tražim više samu sebe, živim najsretnijim životom koji se može zamisliti.

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.