Duhovne vježbe u Novigradu na Dobri

U Novigradu na Dobri od 5. do 8. srpnja održane su duhovne vježbe za četrdeset vjeroučitelja pod duhovnim vodstvom prof dr. sc. Slavka Sliškovića, koji je bdio nad razmatranjima, molitvom i zajedničkom pjesmom. Duhovno osnaženi vjeroučitelji su zajedno navijali i za našu reprezentaciju.

 

U dobroj i veseloj atmosferi dočekali su nedjelju i posjet predstojnice Ureda za vjeronauk prof. dr. sc. Valentine Blaženke Mandarić sa suradnicima, kao i biskupa mons. Mije Gorskog, s kojim su najprije sjeli u ugodnom razgovoru i izmjeni iskustava, a onda i zajednički slavili svetu misu. Biskup je u svojoj propovijedi iskazao osobnu zahvalnost i zahvalnost crkvene hijerarhije za rad kojim vjeroučitelji sudjeluju u evangelizacijskom poslanju cijele Crkve.

Posebnu zahvalu za gostoprimstvo i iskazanu ljubaznost svakako zaslužuje i voditelj Pastoralnog centra sv. Vinka Paulskog u Novigradu na Dobri zajedno sa svojim suradnicima i ljubaznim osobljem, što svakako pridonosi osjećaju duhovnoga zajedništva koje se na duhovnim vježbama spontano događa.

 

IZDVAJAMO

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Idi putem koji ti je Bog pokazao, bilo da je zavojit ili ravan; ne napuštaj… Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.