Kiparica Pavica Pirc izlaže radove o bl. Alojziju Stepincu

Biskupa Ivan Šaško otvara izložbu u srijedu 9. svibnja 2018. godine u 19,30 sati u Muzeju bl. Alojzija Stepinca na Kaptolu 

Izložba akademske kiparice Pavice Pirc pod naslovom „Najsvjetliji lik Crkve Božje u Hrvata“, prigodom 120. obljetnice rođenja Alojzija Viktora Stepinca (1898.-2018.) i 20. obljetnice beatifikacije zagrebačkog nadbiskupa kardinala Alojzija Stepinca (1998.-2018.), bit će otvorena 9. svibnja 2018. godine u 19,30 sati u Muzeju bl. Alojzija Stepinca, Kaptol 31, u Zagrebu. Izložbu će otvoriti pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško.

Već više od dva desetljeća kiparica Pirc kontinuirano radi skice, crteže i skulpture s prikazima blaženoga Stepinca te produbljuje svoj osobni odnos s „najsvjetlijim likom Crkve Božje u Hrvata“, kako ga je papa Ivan Pavao II. nazvao 10. rujna 1994. godine prigodom prvog pastoralnog pohoda Zagrebu i Hrvatskoj.

Izložba Pavice Pirc prva je izložba na kojoj su izložena djela samo jedne autorice posvećena i nadahnuta likom bl. Alojzija Stepinca. Za tu izložbu, koja će za ostati otvorena do 9. lipnja 2018. godine, izabrano je 13 Stepinčevih figura, portreta, poprsja, plaketa i skica za figure različitih veličina, izvedenih u gipsu i aluminiju, te jedan portret u tehnici akrilika na platnu.


Dokumenti za preuzimanje

IZDVAJAMO

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Da li je neki čovjek pametan, najbolje se prepoznaje po njegovim pitanjima.

Gerhard… Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.