Kiparica Pavica Pirc izlaže radove o bl. Alojziju Stepincu

Biskupa Ivan Šaško otvara izložbu u srijedu 9. svibnja 2018. godine u 19,30 sati u Muzeju bl. Alojzija Stepinca na Kaptolu 

Izložba akademske kiparice Pavice Pirc pod naslovom „Najsvjetliji lik Crkve Božje u Hrvata“, prigodom 120. obljetnice rođenja Alojzija Viktora Stepinca (1898.-2018.) i 20. obljetnice beatifikacije zagrebačkog nadbiskupa kardinala Alojzija Stepinca (1998.-2018.), bit će otvorena 9. svibnja 2018. godine u 19,30 sati u Muzeju bl. Alojzija Stepinca, Kaptol 31, u Zagrebu. Izložbu će otvoriti pomoćni zagrebački biskup mons. Ivan Šaško.

Već više od dva desetljeća kiparica Pirc kontinuirano radi skice, crteže i skulpture s prikazima blaženoga Stepinca te produbljuje svoj osobni odnos s „najsvjetlijim likom Crkve Božje u Hrvata“, kako ga je papa Ivan Pavao II. nazvao 10. rujna 1994. godine prigodom prvog pastoralnog pohoda Zagrebu i Hrvatskoj.

Izložba Pavice Pirc prva je izložba na kojoj su izložena djela samo jedne autorice posvećena i nadahnuta likom bl. Alojzija Stepinca. Za tu izložbu, koja će za ostati otvorena do 9. lipnja 2018. godine, izabrano je 13 Stepinčevih figura, portreta, poprsja, plaketa i skica za figure različitih veličina, izvedenih u gipsu i aluminiju, te jedan portret u tehnici akrilika na platnu.


Dokumenti za preuzimanje

IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Vjeroučitelji u Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije

Od svetkovine Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2016. do svetkovine Krista… VIŠE

Otkako ne tražim više samu sebe, živim najsretnijim životom koji se može zamisliti.

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.