Održano ŽSV strukovnih škola

Tehnička škola Zagreb

 

U subotu 10. ožujka 2018. u Tehničkoj školi Zagreb održano je Županijsko stručno vijeće vjeroučitelja strukovnih škola. Voditeljica vijeća Ozana Mirosavljev Grgić je u ovom korizmenom vremenu pozvala vrlo poticajnog predavača, doc. dr. sc. Krunoslava Novaka s Hrvatskog katoličkog sveučilišta, koji je održao motivacijsko predavanje Vjeroučitelj u susretu s novim oblicima komunikacije.

Sam susret je protekao u dva dijela. U prvome dijelu susreta je doc. dr. sc. Krunoslav Novak održao poticajno predavanje,  dok se drugi dio odvijao kroz plodonosnu radionicu u kojoj su vjeroučitelji trebali odgovoriti na pitanja o mogućnostima uporabe suvremenih oblika komunikacije u okviru postojećeg Plana i programa za vjeronauk te integriranja medija komunikacije za određenu nastavnu jedinicu, navodeći vlastita iskustva i primjere iz prakse.

U samom je predavanju doc. dr. sc. Krunoslav Novak dijeleći vlastita iskustva o radu s mladima podsjetio na važnost navještaja i svjedočenja te stvarnog susreta pred izazovom suvremenih oblika komunikacije. Istaknuo je da čovjek današnjeg vremena u jednome danu primi više informacija nego čovjek u srednjem vijeku tijekom cijelog života. Pitanje za razmišljanje u tom je kontekstu što radimo s tom količinom informacija. Naglasio je da je potrebno imati u vidu različite razine komunikacijskog procesa, gdje bi najviše mjesta trebalo pripasti intrapersonalnoj, pa interpersonalnoj komunikaciji, potom zajednici i obitelji, institucionalnim sustavima, te na kraju društvenim mrežama i društvu. Pozornost nam je privukla mogućnost uporabe QR koda radi preuzimanja i upoznavanja kodiranog sadržaja.

Nakon radionice koja se odvijala u četiri skupine i prezentiranja rada svake skupine, doc. dr. sc. Krunoslav Novak  je istaknuo da se svaka nastavna tema može pretvoriti u kod, te da je učiteljima dostupan vrlo praktičan i jednostavan alat; od pomoći je google drive kao i različite aplikacije.  Predavač je podsjetio i na filmove koji su dostupni na njegovu Youtube kanalu (Krunoslav Novak), kao i na neke filmske uratke koji su objavljeni u okviru Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj.

Tvrtko Beus

IZDVAJAMO

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

S velikim problemima trebali bismo se baviti, dok su još sasvim mali.

Jadwiga… Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.