Održano ŽSV Zagreb – Dubrava

OŠ Granešina 

26. listopada 2017. s početkom u 18.15 sati u OŠ Granešina, održano je ŽSV vjeroučitelja s područja Zagreb – Dubrava.  Stručnom vijeću nazočilo je 33 vjeroučitelja i vjeroučiteljica. Gospodin ravnatelj OŠ Granešina  Marijan Vulić dočekao je gošće iz Ureda za vjeronauk te pozdravio nazočne i zaželio nam uspješan i plodonosan susret. Srdačnu  dobrodošlicu sam svima zaželjela u našoj 157-godišnjoj granešinskoj školi i u Granešini koja je 8. listopada svečano proslavila 800 godina prvog spomena crkve u Granešini (1217. godina u ispravi kralja Andrije II. ).

Molitvom smo započeli susret. Zaželjela sam dobrodošlicu gošćama iz Ureda za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije predstojnici s. Valentini Mandarić i savjetnici gospođi Ivanki Petrović te zamolila našu predstojnicu da preuzme riječ. Predstojnica s.  Valentina nas je sve pozdravila. Na temu Suradnja – važan čimbenik u realizaciji vjeronaučne nastave je održala govor podrške i motivacije nazočnima. Biti vjeroučitelj/ica je najljepši posao u Crkvi, smatra predstojnica. Trebamo se boriti i za prava, ali i prihvatiti dužnosti.

Uručila sam male darove znakove pažnje i zahvale gošćama te ih ispratila.
Sljedeća tema dnevnoga reda bila je Donošenje godišnjeg plana i programa rada ŽSV-a.
Zaželjela sam posebnu dobrodošlicu novim kolegicama i kolegi u vijeću. Najavila sam teme naših susreta ove školske godine i termine. Planiramo predavanja s radionicama (psihologinje Jadranke Valić) na temu  Daroviti učenici u redovnom odgojno-obrazovnom sustavu (socijalne pedagoginje Mirele Marić Marčetić)  i Učenici s teškoćama u redovnom odgojno-obrazovnom sustavu. Tema trećeg susreta bi bila Ishodi učenja (radionice) na teme katoličkog vjeronauka i aktualnosti.

            Učiteljica razredne nastave  OŠ Granešina Vlatkica Horvat, mag. pri. obraz., učitelj-mentor je održala vrlo kvalitetno i plodonosno predavanje s radioničkim elementima na temu Jačanje profesionalnih kompetencija učitelja. Nazočnima je dala neke dijelove kao podsjetnik na predavanje i radionički rad.  Predavanje je imalo pet dijelova, a to su: 1. Vrednovanje učenja, 2. Emocije u nastavi, 3. Upravljanje stresom, 4. Upravljanje sobom i 5. Burn-out sindrom.

Zahvalila sam kolegici učiteljici na iscrpnom predavanju i velikom trudu uloženom u izlaganje. Nazočnima sam naglasila da je kolegica učiteljica razredne nastave te da je o ovoj temi slušala na višednevnom skupu u Osijeku namijenjenom za učitelje te da vidimo na koji se način učitelji drugih predmeta usavršavaju.

        Na ŽSV vjeroučitelja u osnovnim školama Zagreb – Dubrava ostvareni su svi najavljeni i predviđeni sadržaji. Sudionici susreta su bili zainteresirani za temu koju smo obrađivali i sudjelovali su aktivno u radu vijeća. Zahvalila sam članovima vijeća na dolasku i zamolila da pozdrave nenazočne kolege i kolegice te im prenesu rad ovog stručnog skupa. Materijale sa skupa ću svima naknadno proslijediti e-poštom. Naše ŽSV je stvarno prostor izmjene iskustava. 

Susret smo završili Večernjom molitvom „Već mrak se hvata, gine dan…“ Razišli smo nakon 21 sat.                                                  

vjeroučiteljica Marija Cik, voditeljica vijeća

 

IZDVAJAMO

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Vrijeme postaje dragocjeno tek kad ga darujemo drugome.

Hans Engel

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.