Poziv i vjera u Providnost

Duhovna obnova srednjoškolaca

  

U subotu, 9. ožujka, 2019. u samostanu „Antunovac“ održan je susret na kojemu je sudjelovalo dvadesetak mladih ljudi iz nekoliko srednjih škola grada Zagreba. Tema ovog susreta, kojega je vodila s. M. Marta Vunak, bila je Poziv i vjera u providnost.

            Kroz dopodnevni dio susreta, nakon zajedničke molitve i uvodnog upoznavanja, prisutni srednjoškolci imali su priliku poslušati svjedočanstva o izboru poziva i putu prema ostvarivanju istog. Naglasak je bio na ulaganju vlastitog truda, ali i vjeri u Božju providnost koja često vodi nespoznatljivim putovima do vlastitog ostvarenja. Susret se nastavio molitvom Srednjeg časa i ručkom nakon kojega je slijedilo kratko vrijeme za predah i promišljanje. U popodnevnom dijelu susreta s. Marta je kroz govor o izabranim velikanima iz Starog i Novog zavjeta nastojala prisutnima osvijestiti značaj svake pojedine osobne povijesti – koja je naočigled lišena neke posebne vrijednosti, ali kada je predana u Božje ruke, postaje jedinstvena i neprocjenjiva.

            Susret je okrunjen klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u kućnoj kapelici. Molitve upravljene Gospodinu svojim je mislima obogatio đakon Ante Bojanić.

 

s. M. Margaret Ružman

 

IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Ne koristi krivo stečeno blago, dok pravednost izbavlja od smrti. 

Mudre izreke 10,… Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.