Održano ŽSV zagrebačkih srednjih škola

Prvo županijsko vijeće vjeroučitelja gimnazija i strukovnih škola Grada Zagreba i Zagrebačke županije održano je u četvrtak, 16. studenoga 2023. u XV.gimnaziji. Voditelji ŽSV-a Velimir Mandić i Ozana Mirosavljev Grgić su zbog organizacijskih razloga organizirali zajedničko vijeće koje je bilo vrlo plodnosno.

Predavanja na ovom vijeću su održale prof. dr. sc. Valentina Blaženka Mandarić, predstojnica Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi, Ivanka Petrović, savjetnica u Uredu Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi, i dr. sc. Gordana Barudžija, viša savjetnica za vjeronauk u Agenciji za odgoj i obrazovanje.

Naša Predstojnica nam je predstavila nove Upute za dodjelu i opoziv kanonskog mandata što je za nas vjeroučitelje obvezujući dokument. Drugo predavanje pod nazivom Trajna formacija – teret i/ili vlastita potreba?, je održala naša viša savjetnica Gordana Barudžija. Naša viša savjetnica nas je pozvala na promišljanje o trajnoj formaciji i upoznala nas je sa Zakonom o odgoju i obrazovanju (čl. 115) koji se odnosi na stručno osposobljavanje i usavršavanje kroz programe koje je odobrilo Ministarstvo.

Savjetnica Ivanka Petrović je imala treće predavanje u kojem je govorila o promicanju zaštite djece i mladih. U predavanju nam je predočila načine na koje možemo promicati zaštitu djece i mladih.

Nakon predavanja kolege vjeroučitelji su postavljali pitanja, te dijelili svoja promišljanja. Susret je završio molitvenim završetkom.    

 

Ozana Mirosavljev Grgić

 

 

IZDVAJAMO

Održana adventska duhovna obnova za vjeroučitelje/ice…

Adventska duhovna obnovu za vjeroučitelje/ice i odgojiteljice u vjeri pod naslovom „Evo službenice… VIŠE

Sretan Uskrs

»Ali Bog ga uskrisi oslobodivši ga grozote smrti jer ne bijaše moguće da ona njime… VIŠE

Kristova pobjeda svijeta – ohrabrenje i nama danas

S početkom novepedagoške i školske godine u ovim izvanrednim okolnostima, suočavajući… VIŠE

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.