Mladi – kreatori (bolje) budućnosti

Novi broj časopisa Lađa

»Prema mladima se ne može zauzeti stav ›dizanja ruku‹, nemoći, kritiziranja i delegiranja, niti autoritaran i paternalistički stav. Odgovoran odgojitelj raspoloživ je s mladima dijeliti vjerničko iskustvo, spreman je na dijalog, a osobito je spreman na samokritiku i međugeneracijsko učenje. Među temeljne vrjednote koje bi trebale krasiti odgojitelje mladih (pojedince i zajednice) možemo istaknuti sljedeće: pozitivan autoritet, dosljednost u životu i vjeri, spremnost na dijalog i ljubav prema mladima.« Tim nas riječima urednica časopisa Lađa uvodi u temu ovoga broja koji je posvećen mladim kreatorima budućnosti.

U člancima provjerite što o njima imaju reći prof. dr. sc. Valentina Blaženka Mandarić i doc. dr. sc. Ivan Dodlek, u razigranim metodičkim uputama/preporukama suradnika »s terena« pronađite ideje za konkretan rad u školi i razredu, a u rubrici Vjeronauk na daskama čeka vas igrokaz koji predstavlja život sv. Franje.

Vjerujemo da će i u ovome broju zanimljive ideje i promišljanja pronaći vjeroučitelji i odgojitelji u vjeri, ali i drugi prosvjetni djelatnici i svi koji se u svom profesionalnom radu bave mladima!

IZDVAJAMO

Oskari znanja državnim prvacima

Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Pobijeđen je samo onaj, koji klone duhom.

Franjo Saleški

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.