Clanak

Održano ŽSV Novi Zagreb

U utorak 9. listopada 2018. u 18.00 sati u prostorijama OŠ Frana Galovića u Zagrebu  održano je ŽSV vjeroučitelja s područja Novoga Zagreba. Molitveno-meditativni početak je predvodio vlč. Vjekoslav Jakopović, župnik župe sv. Mateja u Dugavama. Poticajnom prezentacijom „Dva zidara“ vlč. Jakopović je naglasio važnu ulogu i poslanje koje imaju vjeroučitelji. Istaknuo je kako riječju i primjerom sudjeluju u izgradnji žive Crkve. Nakon molitve je uslijedio blagoslov. Pozdrav je uputila i ravnateljica Maja Lisska te zaželjela ugodan rad i boravak u školi za koju voli reći: „Mi smo škola na kraju grada, ali u centru zbivanja.“

U prvom dijelu skupa savjetnica Ureda za vjeronauk Ivanka Petrović i viša savjetnica iz Agencije za odgoj i obrazovanje Gordana Barudžija članove vijeća su upoznale s novim oblikom stručnog usavršavanja vjeroučitelja. Detaljno su objasnile kako će se odvijati sama edukacija; dva sata online (u okviru dva tjedna) putem platforme Loomen. Nakon provedene online edukacije slijedi drugi dio stručnog usavršavanja koji se odvija uživo – fizički susret vjeroučitelja i predavača u prostorijama Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu (Branjugova 1). Ovaj oblik „mješovitog“ učenja (online i fizički susret) obavezan je za sve vjeroučitelje. Tema je „Aktualizacija u nastavnom procesu“, a plan stručnog usavršavanja i svi termini su objavljeni u časopisu Lađa.

U drugom dijelu nas je Ivana Gugić, prof., upoznala sa digitalnim alatima koje možemo koristiti u nastavi vjeronauka te kako uz njihovu pomoć izraditi vjeronaučne materijale kao što su kvizovi, igre asocijacije, ponavljanje, slagalice, spajanje parova, radni listići i ostalo. Sudionici su izrazili zadovoljstvo izlaganjem te smo iskoristili ponudu i velikodušnost prof. Gugić te odmah dogovorili da na slijedećem vijeću krenemo u praksu, tj. izradu vjeronaučnih digitalnih materijala. Nakon predavanja je voditeljica Janja Škraba-Stanešić vijeće upoznala s planom rada ŽSV-a za ovu školsku godinu te susret završila molitvom i pjesmom „Kraljice svete Krunice“ jer se nalazimo u Marijinom mjesecu listopadu.

Janja Škraba-Stanešić, prof. mentor

IZDVAJAMO

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Vjeroučitelji u Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije

Od svetkovine Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije 8. prosinca 2016. do svetkovine Krista… VIŠE

Uvijek ćeš se radovati navečer ako korisno iskoristiš dan. 

Toma Kempenac

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.