Clanak

Održano ŽSV Novi Zagreb

U utorak 9. listopada 2018. u 18.00 sati u prostorijama OŠ Frana Galovića u Zagrebu  održano je ŽSV vjeroučitelja s područja Novoga Zagreba. Molitveno-meditativni početak je predvodio vlč. Vjekoslav Jakopović, župnik župe sv. Mateja u Dugavama. Poticajnom prezentacijom „Dva zidara“ vlč. Jakopović je naglasio važnu ulogu i poslanje koje imaju vjeroučitelji. Istaknuo je kako riječju i primjerom sudjeluju u izgradnji žive Crkve. Nakon molitve je uslijedio blagoslov. Pozdrav je uputila i ravnateljica Maja Lisska te zaželjela ugodan rad i boravak u školi za koju voli reći: „Mi smo škola na kraju grada, ali u centru zbivanja.“

U prvom dijelu skupa savjetnica Ureda za vjeronauk Ivanka Petrović i viša savjetnica iz Agencije za odgoj i obrazovanje Gordana Barudžija članove vijeća su upoznale s novim oblikom stručnog usavršavanja vjeroučitelja. Detaljno su objasnile kako će se odvijati sama edukacija; dva sata online (u okviru dva tjedna) putem platforme Loomen. Nakon provedene online edukacije slijedi drugi dio stručnog usavršavanja koji se odvija uživo – fizički susret vjeroučitelja i predavača u prostorijama Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu (Branjugova 1). Ovaj oblik „mješovitog“ učenja (online i fizički susret) obavezan je za sve vjeroučitelje. Tema je „Aktualizacija u nastavnom procesu“, a plan stručnog usavršavanja i svi termini su objavljeni u časopisu Lađa.

U drugom dijelu nas je Ivana Gugić, prof., upoznala sa digitalnim alatima koje možemo koristiti u nastavi vjeronauka te kako uz njihovu pomoć izraditi vjeronaučne materijale kao što su kvizovi, igre asocijacije, ponavljanje, slagalice, spajanje parova, radni listići i ostalo. Sudionici su izrazili zadovoljstvo izlaganjem te smo iskoristili ponudu i velikodušnost prof. Gugić te odmah dogovorili da na slijedećem vijeću krenemo u praksu, tj. izradu vjeronaučnih digitalnih materijala. Nakon predavanja je voditeljica Janja Škraba-Stanešić vijeće upoznala s planom rada ŽSV-a za ovu školsku godinu te susret završila molitvom i pjesmom „Kraljice svete Krunice“ jer se nalazimo u Marijinom mjesecu listopadu.

Janja Škraba-Stanešić, prof. mentor

IZDVAJAMO

Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu

Građa za Vjeronaučnu olimpijadu 2018./2019.   Građa za Natjecanje  iz vjeronauka –… VIŠE

Produljenja mandata i ostale molbe

Radi organizacije poslova u Uredu za vjeronauk molimo sve vjeroučitelje koji nemaju trajni mandat da… VIŠE

Duh Sveti i Njegovi darovi

Duhovna obnova za vjeroučitelje u Novigradu na Dobri Unatoč visokim ljetnim temperaturama, svoje duhovno… VIŠE

Pobijeđen je samo onaj, koji klone duhom.

Franjo Saleški

Više

Nadolazeći događajikalendar

  • Trenutno nema nadolazećih događaja.